Преглед на съдомиялни с предно зареждане

предна съдомиялнаКакто битовите, така и професионалните съдомиялни машини се разделят на няколко вида в зависимост от техния размер, производителност и други характеристики. Какво е съдомиялна машина с предно зареждане, какви са плюсовете и минусите на такова оборудване - тези и други въпроси ще бъдат обсъдени в тази статия.

Характеристики на този тип машини

Професионалната съдомиялна машина изглежда като пълноразмерна 60 см съдомиялна за домашна употреба. Въпреки това по отношение на техническите характеристики той е много по-добър. Благодарение на своя дизайн, предната съдомиялна машина може да работи без прекъсване до 5 часа, разпределяйки до 500 чисти чинии на всеки час.

В зависимост от модела на машината и мощността на нагревателя, продължителността на едно пране може да варира. Но се различава леко. Предно монтираните машини намират широко приложение в малки ресторанти, кафенета, столове и други заведения за обществено хранене.

При този тип машина съдовете се поставят в една специална кошница. Особеността на оборудването е, че е свързана към мрежа с напрежение най-малко 380 V. Що се отнася до водата, за предпочитане е да се свържете с гореща вода, за да дезинфекцирате съдовете, в противен случай се добавят химикали при изплакване в студена вода.

За ваша информация! Има модели бойлери на съдомиялни машини, които независимо загряват водата за изплакване.

Освен това такива съдомиялни машини са оборудвани от едната страна с маса с мивка за лесно почистване на чиниите преди зареждане на машината в резервоара, а от другата страна с маса. Масата се използва за поставяне на горещи съдове след измиване.

Предимства и недостатъци

Съдомиялните машини с предно зареждане, поради своите характеристики, имат силни и слаби страни. Какви са предимствата им пред другите машини:

 • размери, което им позволява да се използват в обществени институции с малък трафик;
 • надеждност в сравнение с домакинските уреди;
 • висока производителност и капацитет около 35 касети на час;
 • дълга непрекъсната работа, въпреки факта, че един цикъл на пране продължава средно 2-3 минути, рядко 6 минути.

Недостатъкът на предните съдомиялни е връзката към мрежа от 380 V, както и възможността за измиване на чинии с ограничен диаметър.

Преглед

Нека да разгледаме някои модели на това оборудване и техните технически характеристики.

Elettrobar Fast 160-2 S е съдомиялна за предно монтиране от Италия с мощност 3,5 kW. За един час работа измива до 40 кошници с съдове. Важното е, че има възможност за свързване към напрежение от 220 V. В тази машина можете да миете не само чинии, ножове, лъжици, вилици, но и чаши. При изплакване можете да добавите продукта в специален дозатор. Средна цена: $1684.

Elettrobar Fast 160-2 S

SILANOS E50 е съдомиялна машина руско производство с електронна система за управление. Консумирана мощност 4,9 kW, свързан към студена вода. Машината няма вграден дозатор за препарати и помпа за източване. Средна цена: $1,210.

SILANOS E50

Silanos N800 е италианска машина, характеризираща се с по-голяма производителност и консумирана мощност от 6,75 kW. Ето защо машината е свързана към мрежа, предназначена за напрежение от 380 V. Размерите на машината са по-големи от предишните две съдомиялни и следователно може да побере големи чинии с диаметър до 42 см, тави за печене и тави . Машината се препоръчва за използване в пицарии и кафенета. Средна цена: $3,017.

Silanos N800

VORTMAX FDM 500K е предна съдомиялна с ниска мощност, само 3,52 kW. Производителността е 30 кошници на час. В него няма да можете да миете тави за печене, но средните чинии и чаши са подходящи. Контролният панел е разположен отпред, а резервоарът на машината е изработен от здрава неръждаема стомана. Средна цена: $1439.

VORTMAX FDM 500K

COMENDA LF 321 – Италианска съдомиялна, изработена от неръждаема стомана, има 4 регулируеми крака. Механичният контролен панел е защитен от вода.Можете да изберете една от програмите за измиване, в зависимост от която измива от 20 до 30 кошници с съдове за един час. Средна цена: $1,526.

COMENDA LF 321

Meiko FV 40.2 е немска съдомиялна машина със стилен външен вид. Машината е предназначена за измиване на чинии, чаши и прибори, както и подноси и подноси. Контролният панел в този модел е електронен. Характеристики на тази съдомиялна машина:

 • система за автоматично почистване на камерата;
 • бавен старт на процеса на измиване;
 • двойна филтрация Aqua Plus;
 • Aqua Stop контрол на изтичане на вода;
 • спринклерите са изработени от неръждаема стомана;
 • наличие на защита IP X5.

С всичко това машината измива до 40 кошници с чинии, което е приблизително 1400 чаши на час. Консумацията на вода е 11 литра на цикъл. Като цяло пералнята е страхотна във всяко едно отношение, но също така идва и с цена от около $4263.

Meiko FV 40.2

Electrolux EUCAICL 502038 е съдомиялна машина произведена в Италия. Съдомиялната има електронно управление и дигитален дисплей. Както и в немския модел, тази машина е оборудвана със самопочистване и автодиагностика. Спринклерните рамена са монтирани отгоре и отдолу. Разходът на вода е 12 литра на цикъл; при изплакване машината харчи 3 литра. Има помпа за принудително източване, консумирана мощност 9,85 kW. Средна цена: $4,052.

EUCAICL 502038

Както можете да видите, предните съдомиялни машини съществуват в различни ценови категории. Крайното решение е ваше. Е, можете да разберете върху какво да се съсредоточите, когато правите такъв избор от статията Как да сравняваме съдомиялни машини. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня