Филтри за омекотяване на вода за перални машини

Филтри за омекотяване на вода за перални машиниМного автоматични перални машини, противно на срока на експлоатация, обявен от производителя, се провалят само след няколко години. Основната причина за такава бърза повреда може да бъде прекалено твърдата вода, влизаща в пералната машина. Когато водата се нагрява, съдържащите се в нея малки примеси започват да се утаяват върху основните части на машината: нагревател, барабан, различни клапани и други елементи. За да избегнете подобни негативни ефекти, по-добре е да инсталирате филтър за омекотяване на водата. Нека представим на вашето внимание кратък преглед на надеждни и висококачествени филтри.

Гейзер 1PF

На първо място, бих искал да говоря за домашно устройство, което отдавна е спечелило доверието на потребителите. Geyser 1PF е полифосфатно филтърно устройство, което служи за защита на пералнята от котлен камък и корозия по вътрешните части на пералнята.

Филтърът може да се използва за омекотяване на вода както за домакински уреди, така и за водопровод. Има една степен на почистване. Подходящ само за студена вода, тъй като ако температурата на течността, преминаваща през устройството, надвиши 40°C, полифосфатният пълнител вече няма да е ефективен.

Тялото на филтърния елемент е изработено от прозрачни материали, което ще позволи на потребителя лесно да контролира оставащия пълнител в колбата и, ако е необходимо, да добави реагента своевременно. Гейзерът 1PF се свързва директно към водопровода, пред входния маркуч на пералната машина; поради стандартните размери на входния фитинг, монтажът се извършва свободно, без допълнителни адаптери.

Гейзер 1PF

Основният недостатък, отбелязан от потребителите, е не напълно обмисленият дизайн на устройството. Омекотяващият филтър трябва да работи изключително във вертикално положение, но се случва, че не е възможно да закрепите елемента по този начин. Съветваме ви да обърнете внимание на този момент преди покупка.

Аквафор Стирон

Интересна разработка на руската марка „Аквафор“. Полифосфатният филтър се използва за намаляване на твърдостта на водата, подавана към домакинските уреди. Има една степен на почистване. Забележка на потребителите:

  • високо качество на изработка на устройството;
  • икономична консумация на пълнител;
  • ниска цена на елемента.

Аквафор Стирон

Използва се за омекотяване на студена вода. Течността, преминаваща през солните кристали, става негодна за пиене и може да се използва само за битови нужди. Аквафор Стайрон се монтира на водопровод, пред водосборния маркуч. Присъединителен размер – 3/4. Размерите на устройството са 6,1 * 14,1 * 6,1 см (съответно ширина, височина и дълбочина), теглото на конструкцията е 0,3 кг. Цената на филтъра за омекотяване на водата варира от $2 до $5. Точната цена може да се провери при местни доставчици.

Нова вода B120

Друго висококачествено филтърно устройство, което ви позволява да се справите с прекалено твърда вода, намалявайки съдържанието на соли на алкалоземни метали в нея, главно калций, магнезий и желязо. Подходящ за пречистване на студена вода, инсталиран на домашни комуникации пред пералня, гореща вана, бойлер и друго оборудване.

Водата, преминаваща през филтъра, става негодна за пиене.

Максималният капацитет на филтъра е 13 л/мин.Температурата на водата, излизаща от устройството е от 5°C до 35°C. Присъединителният размер на елемент New Water B120 е 1/2. Средната цена е 11 долара. Потребителите отбелязват компактния размер на филтърното устройство, икономичната консумация на реагента и ефективната му защита на домакинските уреди.

Аквафилтър FHPRA 531

Полски омекотяващ филтър, използван за борба с прекалено твърдата вода. Благодарение на своето действие ви позволява да увеличите експлоатационния живот на пералната машина, предпазва елементите на машината от появата на котлен камък, варовик и корозивни образувания. Тялото на устройството, изработено от полипропилен, е прозрачно - това позволява на потребителя без усилие да контролира остатъка от полифосфатния пълнеж в колбата.

Aquafilter FHPRA 531 е филтър за еднократна употреба, след изтичане на експлоатационния му живот трябва да се смени цялото устройство.

Дизайнът е с резба 3/4 и се свързва директно към водопровода. Филтърът се характеризира с една степен на почистване. Може да се използва само за омекотяване на студена вода. Теглото на филтърния елемент е 0,19 кг, размерите са 7*15*7 (Ш*В*Д). Средната цена на Aquafilter FHPRA 531 е $7.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня