Филтър за пералня Geyser

Филтър за пералня GeyserВодата, влизаща в апартаментите, съдържа огромно количество соли и метали, поради което вътре в домакинските уреди се образуват повсеместните варовик, ръжда и мръсотия. Това се отнася преди всичко за пералните машини. Има решение на проблема: филтър за пералня Geyser. Какво представлява и как да го използваме, ще го разгледаме в статията.

Популярни сортове

По правило производителите на филтри произвеждат много модели, които се използват за различни домакински уреди и изпълняват различни функции. Ще се спрем на двете най-популярни разновидности на пазара: Geyser 1P и Geyser 1PF. Каква е разликата между тях и за какво е предназначен всеки екземпляр.

1P е филтър, който пречиства водата от примеси, като фин пясък или тиня, които водят до образуването на варовик. Монтира се на тръбопровода за студена вода на входа на апартамента. Благодарение на това цялата вода, която влиза в къщата, се пречиства и съответно филтърът служи не само за пералнята, но и за всеки друг домакински уред, който взаимодейства с водата, например съдомиялна машина.

Гейзер 1 П

Във филтъра се поставя патрон, в който остават всички фини нечистотии, задържани от филтъра. Постепенно касетата се запушва и трябва да се смени; не може да се почисти, така е устроена системата. Сред филтрите, произвеждани на съвременния пазар, този има най-добра производителност и е сред лидерите.

Филтърният патрон е изработен от разпенен пропилен - лидер сред изолационните материали. Благодарение на високата си плътност, той е в състояние да задържи почти всеки замърсител.Порьозността на продукта е 5 микрона.

Самият корпус е в състояние да издържи налягане от 25-30 атмосфери, което определено ще му позволи да се справи с всяко водно налягане в тръбопровода.

1PF е филтър с малко по-различен фокус. Ако предишният се бори с примеси като пясък или тиня, то този пречиства водата от солни включвания, които впоследствие образуват котлен камък. Обикновено този проблем засяга силно нагревателя на пералнята, така че този филтър би бил много полезен тук. Ще говорим за характеристиките на 1PF по-подробно в следващия параграф.

Преглед на Geyser 1PF

Филтърът изглежда като прозрачна колба с капак и гумено копче за уплътняване на връзката на устройството с водопровода. Частта е направена прозрачна, за да можете да следите консумацията на полифосфатния товар. Състои се от кристали от разтворима сол, която, когато се комбинира със соли на твърдост, образува химическа реакция, която предотвратява появата на котлен камък.

Гейзер 1 PF

важно! Тъй като кристалите на солта са разтворими, броят им намалява с времето. Следователно натоварването на филтъра трябва периодично да се допълва. Ако напълните колбата напълно, това количество ще бъде достатъчно за 365 измивания.

И двата филтъра Geyser за перални машини се отличават със сравнителната си евтиност и ефективност. Потребителите са доволни от съотношението цена-качество на уредите, така че ако имате проблеми с котлен камък, варовик и мръсотия във водата, опитайте!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня