Как да коригирате FE грешка в пералня LG

FE грешка в LG SMНякои грешки на системата за самодиагностика се появяват на дисплея по-често, други по-рядко. Грешката FE в пералня LG се появява доста рядко, но ако се появи, това създава сериозен проблем за потребителя. Как да дешифрирате този код, как да намерите и премахнете причината за появата му и може ли всичко това да се направи със собствените ви ръце? На тези въпроси не може да се отговори с три думи, необходима е публикация.

Кодът изисква дешифриране

В зависимост от причините за появата му, FE кодът на дисплея на пералната машина LG може да се появи или в самото начало на програмата, по време на приема на вода, или в средата, точно преди изплакване. Внимателен потребител почти веднага ще може да свърже процеса на поемане на вода и появата на кода за грешка FE на дисплея, но какво означава това не е ясно.

Факт е, че пералнята LG изтегля строго определена част от водата за пране и изплакване. Сензорът за нивото на водата контролира процеса на набиране. Ако по някаква причина машината поеме твърде много вода, надвишаваща всички допустими граници, се задейства грешка FE. Три модула са отговорни за правилното подаване на вода в пералнята LG:

 • датчик за ниво на водата - измерва прецизно количеството вода, което трябва да се изтегли по зададена програма;
 • клапан за пълнене - отваря се, когато трябва да налеете вода в резервоара на машината LG и се затваря, когато има достатъчно вода;
 • Контролният модул е ​​електронният мозък на машината, чиято задача е да контролира процеса на събиране на водата чрез манипулиране на сензора за ниво на водата и клапана за пълнене.

Ако някой от горните модули не работи правилно, машината може да покаже FE грешка. Какви са нашите действия?

 1. Първо можем да опитаме да нулираме грешката на FE правилно, в случай че целият проблем не е неизправност, а краткотраен системен срив.
 2. Ако нулирането е неуспешно, ще трябва да тестваме всички посочени модули един по един, докато открием грешката.
 3. Веднъж открита повреда, ще трябва да я отстраним бързо и компетентно.

Грешка при нулиране

Да приемем, че грешката FE се появи на дисплея на вашата пералня LG за първи път. Изключете машината с помощта на бутона на контролния панел и след това напълно изключете захранването, като я изключите от захранването. След това продължаваме така.източване на вода от LG SM

 1. Накланяме машината малко назад и поставяме блок под десния крак, така че машината да остане наклонена.
 2. Отворете вратата на дренажния филтър, след което поставете просторен плосък съд за вода, като леген.
 3. Вляво от филтъра за боклук има маркуч за аварийно източване на водата. Отворете капачката и постепенно източете водата от резервоара.
 4. Докато източвате водата, UBL ще отключи вратата на люка. Отворете вратата и извадете мокрото пране от барабана в предварително подготвен чист леген.
 5. Развийте дренажния филтър, почистете го и след това го завийте отново.
 6. Извадете контейнера за прах, изплакнете го обилно, за да отстраните останалия прах, и след това го върнете на мястото му.

Сега можете да включите машината отново. Както обикновено, заредете праха в тавата, след което поставете прането в барабана. Не претоварвайте машината с пране, но и не слагайте твърде малко неща. Зареждането трябва да е нормално. Ако перете обемисти предмети, не ги поставяйте на купа, опитайте се да изправите прането в барабана възможно най-добре. Това е всичко, можете да затворите вратата и да стартирате отново програмата за пране.Ако грешката FE се появи отново, трябва да започнете цялостна проверка на пералната машина LG.

Забележка! Ако при изваждане на мокрото пране от барабана забележите много пяна вътре, трябва да я почистите или да изчакате да се утаи. В редки случаи повишеното образуване на пяна причинява краткотрайна повреда в контролния модул на пералня LG.

Проверка и смяна на сензора за ниво на водата

По-нататъшните действия ще зависят от резервите от време, които имате. Ако нямате време да търсите повреда, не се колебайте да се свържете с майстор на перални машини, но ако имате време, можете да опитате да намерите и поправите повредата сами. Откъде да започна? Препоръчваме да започнете с проверка на превключвателя за налягане. Факт е, че сензорът за ниво на водата е една от най-крехките части във всяка съвременна перална машина. В половината от случаите тръбата на тази част се запушва и спира да работи правилно. В друг случай неговата намотка или захранване изгаря и той напълно се повреди. Какво да правя?

 1. Първо трябва напълно да изключите захранването на пералнята. Не пренебрегвайте предпазните мерки, животът ви може да зависи от това.
 2. Следващият ви трябва свалете горния капак на пералната машина LG.
 3. Точно горе, недалеч от десния преден ъгъл на кутията, можем да намерим частта, която търсим.
  местоположение на превключвателя за налягане
 4. Развиваме винта, който фиксира превключвателя за налягане към тялото на машината, изключете тръбата и чипа с проводници.
 5. Взимаме мултиметър, настройваме го и проверяваме всеки захранващ проводник на свой ред за повреда.
 6. Звъним на бобината на превключвателя за налягане.
 7. Ако сензорът работи правилно, почистете добре и издухайте тръбата му. Правим същото с маркуча, който пасва на тази тръба.
 8. Поставяме превключвателя за налягане на място.

Моля, обърнете внимание, че дори и най-малките частици мръсотия, които попадат в тръбата на превключвателя за налягане на пералната машина, могат да създадат проблеми, така че почиствайте тръбата съвестно.

Проверка и смяна на клапана за пълнене

Местоположение на клапана за пълнене на LGНе бързайте да сменяте горния капак на пералнята LG, защото следващият по ред е клапанът за пълнене, който също трябва да бъде внимателно проверен. Кранът за пълнене се завинтва към задната стена на пералнята LG. Той е свързан към входния маркуч, така че всеки може да го намери без особени затруднения.

Не бързайте да изключвате тръбите на пълнителния клапан, първо проверете проводниците и намотката. Тестваме проводниците и бобината с помощта на мултицет. Ако бъдат открити проблеми, сменете клапана за пълнене. Ако няма електрически проблеми, струва си да проверите филтъра на потока.

Филтърът на потока се намира на тялото на машината на мястото, където е завинтен маркучът за подаване на вода. Това е малка пластмасова мрежа, която има тенденция да се запушва със суспендирани вещества, които попадат върху нея заедно с чешмяна вода. Почистете филтъра на потока и го сменете.

Тест на контролния модул

Е, проверихме превключвателя за налягане и клапана за пълнене и тези части се оказаха напълно работещи. Какво следва Следва контролният модул. Не бихме ви препоръчали да проверявате и ремонтирате толкова важна и скъпа част. За да не влошите проблема и „да не се окажете с много пари“, трябва да се свържете с добър специалист.

В момента не рекламираме сервизни центрове, просто искаме да ви дадем добър съвет. Ако не сте се занимавали с електроника преди, не трябва да се захващате с толкова сложна задача. Помощникът ще тества фърмуера, ще го нулира и, ако е необходимо, ще замени някои полупроводникови елементи на контролната платка.Ако контролният модул е ​​сериозно повреден, той ще трябва да бъде сменен, което струва около $70, плюс работата на техник. Повярвайте ми на думата, в такава ситуация най-доброто решение е помощта на професионалист!

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ви много, поправих сам клапана за пълнене без чужда помощ! Всичко работи добре.

 2. Граватар Людмила Людмила:

  Благодаря на този мил човек, който си направи труда да напише всичко подробно. В дренажния филтър бяха открити много неочаквани неща. Машината започна да работи веднага след извършване на манипулациите съгласно инструкциите.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня