Деликатен режим на пране в пералня Candy

Деликатен режим на пране в пералня CandyЕдно от предимствата на бюджетните перални машини Kandy е тяхното луксозно софтуерно „пълнене“. Паметта на машината съхранява не само стандартни, но и специални режими, които ви позволяват да се грижите за различни видове тъкани. Нека да разберем защо е осигурено деликатно пране в пералнята Candy и да опишем основните параметри на алгоритъма.

Характеристики на този алгоритъм

Нека да разгледаме принципа на работа на машините Kandy при стартиране на деликатно пране. Когато режимът е активиран, машината измива нещата в голямо количество вода, докато барабанът се върти много бавно. Докато работи, „домашният асистент“ постоянно спира, накисвайки нещата в сапунен разтвор.

И така, след стартиране на алгоритъма, пералнята напълва пълен резервоар с вода. След това машината завърта барабана няколко пъти и го спира. След това се редуват въртене и паузи, а продължителността на накисване непрекъснато се увеличава.

Смисълът на “Деликатно пране” е да накиснете прането в голямо количество “сапунена” вода, осигурявайки минимално механично въздействие върху тъканта.

Този режим е подходящ за най-"капризните" материи - сатен, дантела, коприна, акрил и др. Рисковете от повреда на прането при стартиране на програмата са минимални, тъй като артикулите всъщност плуват във водата, а барабанът се върти малко и много бавно.вода остава в барабана

При активиране на деликатното пране водата се затопля до 40°C. Позволено е да се намали температурата, ако е необходимо. Предпрането не може да бъде свързано с тази програма, така че прахът трябва да се изсипва само в основното отделение на дозатора за перилен препарат. Може да се използва балсам-препарат за изплакване.

В режим „Деликатно пране“ е разрешено минимално натоварване на барабана. Ако пералнята Candy е предназначена за 6 кг пране, тогава при стартиране на нежния алгоритъм в машината могат да се заредят само 1,5 кг дрехи. Тоест, разрешено е да се постави 1/4 от максималния обем.

Средната продължителност на цикъла е 59 минути. Ако коригирате настройките, продължителността ще се промени. Например, ако е свързано допълнително изплакване, алгоритъмът ще отнеме повече време.

Предназначение на програмите SM Kandy

Сега е ясно за какви предмети е предназначена програмата „Деликатно пране“. Също така в паметта на пералните машини Kandy има други интересни алгоритми, които ви позволяват да се грижите за различни видове тъкани. Нека представим описание на най-популярните режими, записани в интелигентността на автоматичните машини Candy.

 • "памук". Стандартен алгоритъм, предназначен за пране на средно замърсени памучни дрехи. Температурата на цикъла може да се регулира от 30 до 60 градуса. По подразбиране центрофугирането се извършва на максимална скорост, но скоростта може да бъде намалена. Тази програма е една от най-енергийно ефективните.
 • "бял памук" Режимът е подобен на предишния, но се препоръчва специално за светли предмети.
 • Eco Този алгоритъм ви позволява да пестите вода и електричество. Разрешено за пране на тъкани с различни цветове и текстури.
 • Вълна. Алгоритъм, който включва пране в голямо количество вода с минимално въртене на барабана. Подобно на нежния режим. Подходящ за обработка на изделия от вълна и акрил.
 • Ръчно пране. Друг деликатен алгоритъм, предназначен да се грижи за най-капризните тъкани. Центрофугирането се извършва на минимални обороти и може да се изключи при необходимост.
 • Синтетика.Стандартна програма, предназначена за синтетични и смесени тъкани. Подходящ за цветно пране.
 • Изплакване. Този етап е предвиден във всяка програма. Можете също така да го свържете допълнително, за да отстраните прецизно остатъците от перилен препарат от тъканите.
 • Изцеждане плюс центрофуга. Алгоритъм, с който можете да завършите прането. Може да се свърже отделно, ако е необходимо, към тези цикли, където не е осигурено оттичане на водата.
 • Sport+ 39. Позволява бързо освежаване на спортно облекло. Водата в барабана се затопля до максимум 40°C. Цикълът отнема около 40 минути.
 • Hygiene+ 59. Програмата е насочена към пране на памучни дрехи. Температурите могат да достигнат 90°C. Подходящ за третиране на силно замърсени дрехи.Програми за канди машини
 • Еко 14/30/44. Алгоритъмът се намира в някои съвременни модели на Kandy и може значително да намали консумацията на киловати и вода. Цикълът продължава 14, 30 или 44 минути. През това време можете да освежите леко замърсеното пране в машината. При стартиране на този режим в барабана могат да се заредят само няколко дрехи.
 • Смесени и цветни тъкани. Алгоритъм, който ви позволява да „смесвате“ артикули за пране както по вид тъкан, така и по нюанси. Продължителност на цикъла – 59 минути. Идеален е за ежедневна обработка на пране.
 • Идеален 59. От името можете да прецените, че производителят смята този алгоритъм за универсален, подходящ за ежедневно пране. Програмата продължава почти час. За да постигнете най-добър резултат, се препоръчва барабанът да не се натоварва максимално. Подходящ за памучни и смесени дрехи.
 • Ежедневно 49. Друг алгоритъм, предназначен за ежедневно пране. Идеален за обработка на малки количества пране. Цикълът продължава средно 49 минути. Водата се затопля до 30-40°C.

Описание на всички програми за измиване е представено в инструкциите за оборудването.

Такова разнообразие от алгоритми на пералните машини Kandy помага на потребителите да изберат идеалните настройки за грижа за всеки тип тъкан. Когато избирате режим, трябва да се съсредоточите и върху степента на замърсяване на нещата, тяхното количество и цвят.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня