Черна съдомиялна

черна съдомиялнаЧерният цвят е тенденция в дизайна от много години. Много популярни са черни кухни с акцентни бели петна и, обратно, светли кухненски мебели с черни акценти под формата на домакински уреди. Въпреки това, когато създавате дизайнерска композиция, понякога възникват проблеми. Например, някъде трябва да купите черна съдомиялна машина, освен това, така че да работи добре, да не се повреди и да е евтина. На пръв поглед тази задача изглежда непосилна, но не и за нашите специалисти.

Размери на черно оборудване

Има празно мнение, че черното оборудване за миене на съдове е силно ограничено от производителя по отношение на размерите. Те казват, че само стандартни, по-рядко тесни, модели се произвеждат в черно, че потребителят е много ограничен в избора и практически няма възможност да закупите качествена черна машина. Дори преди 5-7 години това мнение можеше да се приеме сериозно, но не и днес. Днес производителите са отговорили на нуждите на клиентите и предлагат:

  • черни перални със стандартни размери;
  • черни перални с тесен корпус;
  • компактни черни перални машини.

В допълнение, вградените и свободно стоящите съдомиялни се предлагат в черни корпуси, така че е жалко за съвременния потребител да се оплаква. Всичко за задоволяване на нуждите му.

Gorenje Simplicity GV6SY2B

Ще започнем нашето ревю с пълноразмерна (60 см) съдомиялна за пълно вграждане с черен корпус Gorenje Simplicity GV6SY2B. В техническо и ценово отношение тази машина е „силно средна“, така че ако не преследвате авангардни технически иновации, този модел ще заеме достойното си място във вашата кухня и ще работи дълги години. Размерите на тази машина Gorenje са Размери: Ш x Д x В - 600 x 570 x 820 мм, капацитет - 12 комплекта съдове.

Машината е с модерно електронно управление и перфектно измива и подсушава съдове. При изпълнение на която и да е програма за пране машината консумира не повече от 12 литра вода. И изобщо няма да се оплаквате от шума, защото дори при пълнене с вода, той произвежда не повече от 49 dB. Арсеналът има известния режим на частично натоварване, въпреки че при такава консумация на вода няма голяма нужда от него. Има 6 програми, включително една, предназначена за измиване на керамика в съдомиялна машина.

Gorenje Simplicity GV6SY2B

Особено бих искал да подчертая наличието на таймер, който забавя стартирането на машината с 3,6 или 9 часа. Радвам се също, че машината е напълно защитена от течове и може да използва таблетки и капсули за миене на съдове. Машината може да уведомява потребителя не само с помощта на индикатори, но и с помощта на звукови сигнали. Това е удобно през деня, но не е много удобно през нощта, тъй като звукът не може да бъде изключен. Оборудването струва $671.

Beko DFS 26010 B

Ширината на корпуса на тази тясна черна съдомиялна е дори по-малка от 45 см. Размерите му са Ш x Д x В - 44,8 x 60 x 85 cm. Но това не е основното му предимство. Оборудването мие перфектно съдове, побира до 10 комплекта съдове, а освен това е и евтино. Днес в Москва някои магазини за домакински уреди предлагат този модел за 280 долара. Сред черните съдомиялни машини все още трябва да търсите по-евтина.

Beko DFS 26010 B не е модел за вграждане, но не всеки има нужда от него. Напротив, черна машина ще се покаже в цялата си слава, превръщайки се във важен акцентен елемент на интериора в кухнята. Има електронно управление, дисплей, защита срещу малки деца и 6 програми за пране. Програмите са много добре подбрани и балансирани, всичко необходимо е налице. Машината консумира много - 11 литра на цикъл, но това не е критично. Освен това не сме европейци, обсебени от спестяването и няма да броим всяка капка вода.

Beko DFS 26010 B

Машината разполага и с таймер, който отлага старта на режим пране.Той е напълно защитен от изтичане на вода, разпознава таблетки и капсули и има специален сензор, който контролира колко чиста е използваната вода. Като цяло моделът е добре оборудван и за парите си е направо луксозен.

Bosch Серия 4 SPS 53E06

Съвсем стандартният по технически характеристики Bosch Serie 4 SPS 53E06 има стеснен корпус и не много атрактивна цена - 578$. Въпреки това, този модел е безпрецедентно популярен сред купувачите, защото е надежден и се справя добре с основната си задача. Моделът не може да се вгражда в мебели, но това по никакъв начин не омаловажава многото му предимства.

  1. Капацитет за около девет сервиза. Всъщност това е цяла планина.
  2. Консумацията на студена вода е не повече от 9 литра на цикъл.
  3. Има 5 програми за пране, включително така необходимия режим на предварително накисване.

Този модел няма режим на частично натоварване, но използва толкова малко вода.

  1. Машината е напълно защитена от течове на вода. Дори ако маркучът за подаване на вода се спука, нито една капка вода няма да падне на пода.
  2. Можете да отложите началото на програмата на стъпки от 1 час. Максималното време е 24 часа.
  3. Можете да използвате не само пудри, но и продукти 3 в 1; има съответното отделение.

Bosch Серия 4 SPS 53E06

Особено отбелязваме марковите кошници за съдове от Bosch, в които е много лесно да поставите дори нестандартни чинии и чаши. А също и държач за чаши, който няма да ви позволи да счупите нито един предмет по време на пране. Специални светлинни индикатори предупреждават потребителя за липсата на сол и препарат за изплакване.

Corting KDF 2095 N

И това е отличен пример за отлична компактна съдомиялна машина, която може не само да украси вашата кухня, но и да измие перфектно съдовете. Тъй като Korting KDF 2095 N е компактен модел, той може да побере не повече от 6 комплекта чинии наведнъж, но това не е толкова малко. За самотни хора и семейства без деца, това е идеален вариант. Машината е оборудвана с електронно управление и сравнително добър дисплей.

Corting KDF 2095 N

Моделът не е от най-тихите, това е неговият абсолютен недостатък, но трябва да се отбележи, че консумацията на вода е само 7 литра, което не може да не зарадва домакините, които не обичат да харчат много. Има 6 пълноценни програми, включително режим за леко замърсени съдове. Машината лесно разпознава таблетките 3 в 1 и е напълно защитена от изтичане. Освен това, като всяка компактна машина, тя не заема много място в кухнята ви. Можете дори да го поставите на масата.

И така, ние сме убедени, че черните съдомиялни машини не са толкова малко по рафтовете на магазините. Благодарение на нашия преглед можете да разширите хоризонтите си и да направите по-информиран избор. Надяваме се тази статия наистина да ви помогне, успех!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня