Защо барабанът в пералнята LG виси разхлабен?

Защо барабанът виси в пералня LG?Ако забележите, че барабанът на пералнята е разхлабен, трябва да диагностицирате машината възможно най-скоро и да отстраните причината за проблема. Не е необходимо да прибягвате до помощта на специалист, можете сами да проверите и ремонтирате машината. Нека да разберем какво да правим, ако барабанът в пералнята LG е разхлабен?

Определяне на допустимата хлабина

Лека игра на барабана може да е фабрична - това явление не е критично и не влияе на работата на оборудването. Фабрично естествената игра не предизвиква шум, тракане или силни вибрации на корпуса. Ако пералнята LG „скача“ по време на работа и барабанът се клати в различни посоки, тогава трябва да действате възможно най-скоро. Има два начина да проверите играта на SMA барабана.

Можете да отворите вратата на люка и леко да разклатите барабана, след което да го завъртите по и обратно на часовниковата стрелка. Ако се чуе неприятно скърцане по време на леки докосвания и люлеене, тогава има неизправност.

Можете да проверите луфтовете по следния начин: стартирайте програмата за пране, като зададете максимална скорост на центрофугиране (в зависимост от модела на пералната машина стойността може да бъде 800, 1200, 1400 оборота в минута). Наблюдавайте работата на машината. Ако по време на пране при максимална скорост барабанът започне да „скача“ и да удря тялото, следователно причината е в износени лагери или амортисьори.

Търсим какво кара барабана да виси

Как да определите защо барабанът „свири“? Първо погледнете под вашата пералня LG. Ако проблемът е в износени лагери, в 90% от случаите ще откриете локва под шайбата.Ако лагерите се счупят, водата изтича от резервоара и се събира на пода или в специална тава (в зависимост от модела на пералнята).

Ако намерите локва, това означава, че гуменото уплътнение и лагерите трябва да бъдат сменени.

Когато барабанът се клати и единственият съпътстващ симптом е тропане, по-добре е да започнете не с лагерите, а да проверите амортисьорите. За да проверите пружините, не се изисква пълно разглобяване на SMA. Ще бъде достатъчно:

 • изключете захранването на оборудването;
 • свалете горния капак на кутията, като развиете болтовете, които го държат;
 • намерете амортисьорите дълбоко в купето и проверете състоянието им.Лагерите трябва да се сменят

Ако има повреда на пружините и амортисьорите, причината за "танцуващия" барабан е идентифицирана. Справянето с такава повреда е много по-лесно от смяната на лагерите. За да поправите колата, е достатъчно да смените амортисьорите.

Ако барабанът се клати и докосва резервоара всеки път, когато го миете, не трябва да се колебаете да го диагностицирате. С течение на времето ситуацията само ще се влоши и в крайна сметка може да не е възможно да възстановите работното състояние на пералнята LG. Навременният ремонт е ключът към успешния ремонт на оборудването.

Сменяме амортисьорите

Доста трудно е да смените лагерите на автоматична машина със собствените си ръце. Особено в случай, че резервоарът на пералната машина е неразделим. Практиката показва, че малцина поемат такава работа у дома. За обикновените потребители е по-лесно да се обадят на специалист и да му поверят сложни ремонти на оборудването.

Когато барабанът се „люлее“ поради дефект в амортисьорите, можете сами да отстраните проблема. Смяната на пружини и амортисьори е много по-лесна от разглобяването на резервоара и изваждането на лагерите. Алгоритъмът за ремонт ще варира в зависимост от вашия модел LG AGR.В някои перални машини можете да се „изкачите“ до амортисьорите отдолу, в други - само през предната стена на кутията.смяна на амортисьори LG

Ако моделът на автоматичната машина позволява ремонт отдолу, тогава подмяната няма да отнеме много време. Просто трябва да поставите машината на една страна, като преди това сте я изключили и изключили от комуникациите, развийте износените амортисьори и инсталирайте нови елементи.

Ако само един амортисьор е дефектен, трябва да се сменят и двата елемента.

Когато демонтажът на амортисьорите се извършва от предната страна, е необходимо:

 • извадете захранващия кабел на SM от контакта;
 • изключете крана за подаване на вода;
 • свалете горния капак на кутията, като развиете фиксиращите елементи;
 • издърпайте тавата за перилен препарат;
 • отстранете фалшивия панел, зад който е скрит дренажният филтър;
 • Развийте болтовете, държащи контролния панел. Внимателно, за да не счупите проводниците, го поставете върху шайбата. Можете също така да изключите окабеляването, но не забравяйте да направите снимка на схемата на свързване, преди да го направите, за да не направите грешка при повторното сглобяване;
 • отворете люка и развийте винтовете, закрепващи UBL. Изключете проводниците и отстранете заключващото устройство на люка;
 • вземете скобата на маншета. Отстранете металния пръстен от тялото и пъхнете гуменото уплътнение вътре в барабана;
 • свалете предния панел; за да направите това, развийте всички винтове, които го държат (зад контейнера за прах, под контролния панел, в горния десен и ляв ъгъл).

Това ще ви осигури свободен достъп до амортисьорите. Премахването на износени елементи и инсталирането на нови не е трудно. Повторното сглобяване на пералнята LG се извършва в обратен ред. Ако барабанът на вашата машина „танцува“ в различни посоки, не трябва да отлагате ремонта. Причината, поради която барабанът е разхлабен, се дължи на износени лагери или амортисьори. И в двата случая е препоръчително да смените дефектните компоненти възможно най-бързо.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня