Какво представлява барабанът за шиацу в пералнята?

Какво представлява барабанът за шиацу в пералнятаИзглежда, че с всеки нов модел вътрешните стени на барабаните на пералната машина придобиват все по-сложни „модели“. Ако се вгледате внимателно, наистина можете да видите различни вдлъбнатини, ребра, сложни изпъкналости и т.н. Тези елементи играят важна роля при премахването на петна от тъканите. Барабанът Shiatsu в пералнята се е възползвал от тази технология. Какво е?

Относно Шиацу технологията

Всъщност не трябва да очаквате зашеметяващ ефект от този нов продукт. За да забележите изобщо разликата, трябва внимателно да разгледате барабана от специален ъгъл и при добро осветление. Тогава върху вътрешната повърхност ще се забележи дискретно блясък. Това е специално покритие, което прави вътрешността на повърхността на барабана напълно инертна към всякакъв вид тъкан.барабанът е по-щадящ към прането ви

За какво е? В конвенционалните барабани синтетичната тъкан, когато се търка в метална повърхност, се наелектризира и след това залепва по стените на контейнера. Това води до факта, че по време на предене тъканта е подложена на силно триене и в резултат на това се поврежда, а експлоатационният й живот значително намалява.

Дизайн на резервоар и барабан

Барабанът е цилиндричен контейнер, изработен от неръждаема стомана с много отвори. Едната стена на барабана липсва и играе ролята на люк, през който там се товарят дрехи. От другата страна има вал с резба, който свързва контейнера с двигателя.

Вътре в барабана има редани - пластмасови ребра, най-често кухи отвътре. При някои модели реданите са направени с отвори за по-добър ефект. Тяхната задача е да разпределят равномерно прането в барабана по време на пране, да го разбъркат и да премахнат мръсотията, като заменят триенето с ръцете ви.конструкция на резервоар-барабан

Резервоарът е друга кухина, която сякаш покрива барабана. Ако барабанът винаги е изработен от неръждаема стомана, тогава резервоарът може да бъде изработен от пластмаса или желязо. Водата и прахът за пране влизат в кухината на барабана именно като преминават през резервоара.

Резервоарът рядко е монолитен елемент. Най-често се състои от две заварени бака, което прави конструкцията разглобяема. Барабанът и резервоарът са свързани помежду си чрез макара. Самият резервоар е закрепен вътре в пералната машина с помощта на фиксиращи пружини, разположени в долната част на тялото.

Как е конструиран барабанът?

Барабанът на пералнята е изработен само от неръждаема ламарина. Този избор се обяснява с факта, че този материал е много издръжлив, не е корозирал и може да издържи на екстремни условия на работа.

Отворите на вътрешната повърхност на барабана са предназначени да позволят на водата и почистващите препарати от резервоара лесно да проникнат в кухината, след което отпадъчната течност се излива. Въпреки това, перфорацията, официалното наименование на повърхността, има отрицателни последици. По време на пране тъканните влакна се повреждат от ставите на дупките, а по време на центрофугиране при високи скорости те се изтеглят навътре поради центробежна сила, което също вреди на продуктите.

С течение на времето производителите на перални машини се чудеха как могат да подобрят повърхността на барабана, така че прането да бъде подложено на по-малко износване по време на процеса на пране и центрофугиране. Това е възможно само ако контактът на тъканта с барабана е сведен до минимум.

Повечето от най-често използваните барабани на перални машини могат да бъдат класифицирани в един от няколко вида.

  • Перфорирани барабани. Същите тези барабани с много дупки, които ефективно перат нещата, но с цената на някои щети, които в крайна сметка съкращават живота на продуктите.
  • Капкови барабани. Барабаните с отвори във формата на капки на повърхността са изобретени за първи път от производителите на перални машини Bosch. Капките, въпреки че имат нежни страни, стърчат доста силно в барабана. В резултат на това, когато барабанът се върти благоприятно, прането влиза в контакт с наклонената част на капката и се поврежда по-малко, но когато се върти в обратна посока, то се придържа към остра издатина.какви барабани има?
  • "Перлени барабани" Този тип перфорация вече е по-щадяща. Отворите в барабана са направени под формата на полусфери, напомнящи разпръснати перли с различни размери. В резултат на това прането влиза по-малко в контакт с дупките и се поврежда по-малко.
  • Барабани с пчелна пита. Това име няма нищо общо с мобилните телефони. Всъщност това е свързано с думата пчелна пита, тъй като вътрешната повърхност на барабана е направена под формата на изпъкнали шестоъгълници. Тази форма на издатините предпазва прането от контакт с перфорираната част на барабана. Говорейки за самите дупки, те са много малки, което, заедно с формата на пчелна пита, минимизира повредата на прането и също така предотвратява попадането на чужди предмети в барабана.

Изводът е прост: колкото по-изпъкнала и „сложна“ е текстурата на повърхността на барабана, толкова по-нежно е прането. Гладката повърхност на барабана не е благоприятна за измиване на нещата, а ъгловата и груба текстура уврежда тъканта.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня