Как да си направим антивибрационни стойки за пералня?

Как да си направим антивибрационни стойки за пералняЗа намаляване на вибрациите под краката на пералните машини се поставят специални гумени или силиконови уплътнения. Те могат да бъдат закупени във всеки магазин за резервни части за SM, от които има много в града. Но какво трябва да направят жителите на отдалечени ъгли, които трябва или целенасочено да отидат за щандове, или да ги поръчат по пощата и да чакат дълго време? Оказва се, че има начин да направите антивибрационни стойки със собствените си ръце.

Стойка изработена от калник на стара пералня

Калникът е пластмасова или гумена козирка над колелото на пералната машина, която предотвратява или свежда до минимум пръскането на мръсотия изпод колелата на пералната машина. Ако имате стар демонтиран гумен калник, направата на стойка ще бъде проста работа.

 1. Трябва да поставите предпазителя от пръски под крака на пералната машина и да го очертаете по контура: ще получите малък шестоъгълник.
 2. Отстъпете само няколко сантиметра от ръбовете на получената фигура и нарисувайте друг шестоъгълник с по-голям диаметър.изрежете стойката
 3. На мястото на малкия шестоъгълник трябва да има ниша за крака на SM, но изрязването на отвора напълно, така че кракът да стои на голия под и да е заобиколен само от гума, няма смисъл. Затова започваме да правим ниша.
 4. Вземете остър нож или ножица и изрежете вътрешния шестоъгълник.изрежете прорез за крака
 5. Сега трябва да го разрежете по дължина, наполовина, сякаш отрязвате горната му част.
 6. След това всичко, което трябва да направите, е да поставите получения изрязан шестоъгълник в по-големия и поставката за крака е готова.

внимание! Ако гумата е мека, можете да опитате да изберете дупката веднага, без да изрязвате вътрешния шестоъгълник. Но ако не се получи, незабавно преминете към метода, описан по-горе, той е бърз и не е трудоемък.

От какво друго могат да се направят подложки за чаши?

Както вероятно вече сте разбрали, основата на всяка стойка за крака SM трябва да бъде висококачествена гума.Съответно можете да го вземете и да направите стойки за краката на пералня не само от стар предпазител срещу пръски. Каучукът се използва за направата на постелки за перални машини, маркучи за напояване, гумени ботуши и същите гуми. Гумите трябва да се използват внимателно и първо трябва да се отстрани жицата от тях.изрежете подложки от стари гумени ботуши

Що се отнася до дебелината на гумата, тя не трябва да е впечатляваща първоначално. Разбира се, ако гумата е веднага дебела, ще има по-малко работа, но ако имате само тънък материал под ръка (например от ботуши), не се отчайвайте. Направете няколко заготовки и след това ги залепете с висококачествено лепило.

Имате ли нужда от стойки?

Има мнение, че при идеални условия машината не изисква стойки. Ако подът е твърд и добре нивелиран, вибрациите ще бъдат сведени до минимум, тъй като „пълнежът“ на пералната машина вече е оборудван с амортисьори.

Но понякога пералнята издава много шум и се движи изключително активно по време на работа, особено по време на центрофугиране. Това може да се дължи на следните явления.

 • Това е просто вашият модел. По-тесните перални машини обикновено издават повече шум и вибрират повече. Някои от тях дори нямат система за контрол на баланса. За да се намалят нивата на вибрации, тези модели са оборудвани с допълнителни тежести, но те не винаги се справят.
 • Проблеми с лагерите. Изглежда, че очевидното решение на проблема е да смените лагерите и сте готови. Но проблемът е, че за да смените елементите, ще трябва да разглобите цялата машина и в допълнение към закупуването на нови лагери, работата на специалист в този случай ще бъде много скъпо. Но няма къде да отиде; ако са необходими ремонти, те не могат да бъдат отложени.счупи се лагер на SM
 • Провали в амортизационната система. С течение на времето амортисьорите се износват и престават да се справят с възложените им задачи. По-добре е незабавно да извършите ремонт и да се насладите на нормалното функциониране на устройството.
 • Между резервоара и барабана има чужд предмет.Можете сами да разрешите този проблем, като премахнете смущенията през отвора в нагревателния елемент.

И така, в крайна сметка, имаме ли нужда от стойки за краката на SM или не? Разбира се, ако пералнята не издава шум и практически не вибрира, тогава няма смисъл да се занимавате със стойки. Ако вибрацията е силна и сте проверили всички възможни причини за това и не сте открили проблеми, тогава трябва да поставите накладки.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня