Антивибрационни стелки за пералня

Антивибрационна постелка за пералняАко вашата пералня вибрира прекомерно по време на цикъла на центрофугиране, не сте сами. Този проблем възниква сред много собственици на домакински уреди. В този случай може да чуете неприятни звуци.

Причината за това може да е неправилна инсталация и свързване на машината. Освен това неравните подове могат да причинят този проблем. Ако машината ви вибрира много, трябва спешно да се заемете с нея. В противен случай прекомерната вибрация може да повреди резервоара, задвижващия ремък и други части.

Ако пералнята ви вибрира твърде много, не е нужно веднага да купувате антивибрационна постелка и да я поставяте под домакинските си уреди. Първо трябва да премахнете причините за повишена вибрация!

Премахване на причините

Проверете дали машината е инсталирана правилно. Трябва да стои на твърд и равен под. За да проверите стабилността на този домакински уред, препоръчваме да разклатите машината. Ако се клати дори и с малко усилие, това означава, че подът отдолу е неравен или краката не са регулирани. За да увеличите или намалите размера на краката, трябва да ги завъртите в една или друга посока.

За да направите това, наведете се и почувствайте крака под машината. И го завъртете в правилната посока. Има и модели. Дължината на крачолите не се регулира. В този случай трябва да изравните пода под пералнята. Може да искате да направите специална част от пода за машината и само да я изравните.

Можете да гледате целия процес на правилно инсталиране на пералнята и регулиране на краката във видеото по-долу:

Антивибрационни постелки

Слоеве антивибрационна подложка за пералняАко всичко е наред с пода, краката са регулирани и вибрациите са все още силни, тогава ще ви помогне антивибрационна постелка, направена специално за перални машини. Смята се, че такива постелки перфектно потискат различни вибрации.Това не само прави използването на домакински уреди по-удобно, но и увеличава експлоатационния им живот. Това се дължи на факта, че вътрешните части на машината се люлеят по-малко. При люлеене на части те могат да влязат в контакт една с друга и с тялото. И с течение на времето такива контакти могат да доведат до счупване на отделни части. Съответно, колкото по-малко вибрира машината, толкова по-малка е вероятността да счупи части.

Някои хора се опитват да поставят различни неща под краката на машината. Например: вестници, дъски, малки парчета гума или шперплат. Но дори и този метод да помогне, той не трае дълго. В крайна сметка, когато машината вибрира, тя постепенно избутва всички тези малки предмети изпод себе си. Ако искате да изравните пералнята с помощта на тези елементи, очевидно е по-добре да я изравните, като регулирате краката. И ако наистина искаха да намалят вибрациите, тогава такива методи все още не могат да се сравняват с антивибрационна постелка.

Къде да купя антивибрационни постелки?

Домакински магазин за перални машиниМожете да намерите такива килими на същото място, където сте закупили вашата пералня. Тоест в различни магазини за техника. Можете също да използвате интернет, за да ги закупите. Сега има голям брой онлайн магазини, където можете да закупите различно оборудване и свързани продукти. Включително антивибрационни постелки за перални машини. Можете да ги потърсите и във водопроводните магазини. Те също се срещат там.

За създаването на такива постелки се използва гума, която абсорбира силата на ударите и вибрациите на машината. Също така, някои видове килими имат допълнителен долен слой, който също намалява вибрациите и служи за защита от шум.

Ако асортиментът от килими на мястото, където сте решили да ги купите, е много голям, тогава се свържете с продавач-консултант. Той ще ви посъветва каква постелка да изберете според теглото и модела на вашата машина. Чувствайте се свободни да попитате професионален персонал за съвет. В добрите магазини персоналът ще се радва да ви посъветва по всички въпроси относно закупуването на техните продукти.

Използвайки тази статия като ръководство, можете да изберете добра постелка за вашата пералня и да спрете да се тревожите за вибрациите на вашите домакински уреди.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня