3 най-големи и просторни съдомиялни

3 най-големи и просторни съдомиялниПросторна съдомиялна машина ще бъде незаменим помощник в кухнята, където собственикът е майка на голямо семейство. Количеството ястия, което се натрупва по време на готвене и след третиране на членовете на домакинството на вечеря, изисква значителен размер на единицата. В магазините най-големите съдомиялни машини за дома са по-скъпи от компактните помощници, но с тях собствениците ще бъдат сигурни, че всички съдове ще станат идеално чисти само за един цикъл на работа. В нашия преглед ще намерите 3-те най-големи съдомиялни машини, които се предлагат в търговската мрежа.

Asko DFI 675GXXL.P

Съдомиялна за вграждане с клас на енергийна консумация А++, която е с повишен капацитет и се позиционира от производителя като уред с размер XXL. В един пълен цикъл на работа може перфектно да измие до 17 комплекта чинии. За разлика от стандартните модели, той има увеличена височина от 86 см. Предимствата включват:

 • високоякостна изцяло метална врата;
 • няколко подобрени зони за измиване;
 • четиристепенна система за подреждане на кошницата.

Уредът се управлява с електронен дисплей, с който можете да изберете една от 13 програми. В допълнение към ежедневното и бързо измиване има режими:

 • за пластмаса;
 • за кристал;
 • интензивен;
 • нощ;
 • ускорено.

Особено забележителен е автоматичният режим, при който умната машина самостоятелно оценява степента на замърсяване на съдовете и избира оптималната температура и интензитет. Този подход ви позволява значително да спестите от сметки за комунални услуги.Asko DFI 675GXXL

Самото устройство е с ергономичен дизайн, меко LED осветление на бункера.Синята светлина е не само приятна за окото, но също така ви позволява да оцените качеството на измиване на съдовете дори преди да ги извадите от машината. Краят на работния режим се обозначава със звуков сигнал, а съответните индикатори показват необходимостта от добавяне на регенерираща сол и препарат за изплакване. Кошниците от неръждаема стомана са покрити с найлон, което значително удължава живота им и ги прави по-лесни за поддръжка.

Преди да закупите просторна съдомиялна машина, трябва да вземете предвид нейните размери: за да я поставите в кухнята, ще ви е необходим шкаф с размери 86-91,5 x 60 x 56 cm.

Този модел е доста икономичен: за едно измиване консумира малко по-малко от 10 литра вода и по-малко от един киловат електроенергия. Освен това работи доста тихо (само 40 dB) и няма да пречи на нощния сън нито на деца, нито на възрастни. Гаранцията на производителя на оборудването е 24 месеца. Страна на произход: Словения. Средната цена за просторна съдомиялна Asko DFI 675GXXL.P е около $120.

Gorenje GV661D60

Пълноразмерна съдомиялна за вграждане Gorenje GV661D60 с кондензационно изсушаване и защита от течове. Уредът е предназначен за 16 комплекта съдове, като има възможност за оптимизиране на работата чрез индивидуални настройки за почти всеки цикъл на измиване. Вътрешният дизайн е проектиран по такъв начин, че всички поставени домакински уреди да не се местят от местата си дори при най-интензивните цикли на почистване.

Устройството е оборудвано със специален режим SpeedWash, благодарение на който можете да измиете абсолютно всякакъв брой съдове само за 15 минути. Тази опция е много полезна в ситуации, когато често са необходими чисти кухненски прибори, но дори нямате допълнителни 20-30 минути, за да ги измиете. Въпреки краткия цикъл на работа съдовете ще бъдат не само чисти, но и сухи.Това се постига благодарение на опцията за сушене TotalDry: след приключване на работата вратата на устройството се отваря самостоятелно и горещите кондензни пари напускат бункера. Чистият и хладен въздух, влизащ във вътрешната камера, бързо елиминира останалата излишна влага.Gorenje GV661D60

Функцията AquaStop ще ви помогне да избегнете течове и наводнения във вашия дом: ако възникне теч, тя незабавно спира подаването на вода към машината и гарантира, че течността, налична в нея, е източена.

Друго предимство на модела е автоматичният режим, който ви позволява да изберете оптималното ниво на въздействие върху съдовете въз основа на степента на замърсяване и количеството. Това помага за пестене на енергия и вода. Няма звуково известяване за края на работа, след завършване на режима на пране устройството се изключва и цифровият дисплей изгасва, което служи като сигнал за край.

Характеристики:

 • клас на енергопотребление A+++ (0,85 kW/h);
 • консумацията на вода на цикъл е 11 литра;
 • размер на нишата за монтаж 82 × 60 × 57 cm;
 • ниво на шум 45dB.

Срокът на експлоатация на устройството е 7 години, гаранцията на производителя е 12 месеца. Страна на произход: Словения. Средната цена е $45.

Бонбони CDIN 1D672PB-07

Друга просторна съдомиялна за вграждане, която лесно може да се скрие зад вратата на кухненския шкаф. Работен бункер Candy CDIN 1D672PB-07 е изработен от неръждаема стомана и разполага с две кошници за кухненски прибори. Горната е с регулируема височина, което ви позволява да поставите нестандартни по размер съдове в долната. Също присъстват:

 • различни стойки, висящи от страничните ръбове на горната кошница;
 • подвижна решетка за стабилизиране на товара;
 • запушалка за предотвратяване на преобръщане дори на пълна долна кошница.

Всичко това ви позволява да заредите до 16 комплекта ястия в устройството за един цикъл на работа.

Съдомиялната има 10 програмни режима, няколко от които са препоръчителни за ежедневна употреба. Има предварително пране, което ви позволява бързо да почистите мръсотията и да отложите основното пране за по-късен момент. Важна опция е функцията ADDISH, благодарение на която можете да добавяте ястия в бункера след стартиране на основния цикъл. За оптимизиране на консумацията на вода и енергия има функция Express, която намалява времето за сушене и намалява температурата по време на пране.Бонбони CDIN 1D672PB-07

Функцията Smart Fi ще бъде оценена от съвременните домакини, които не могат да си представят живота си без различни джаджи: тя ви позволява да управлявате съдомиялната машина чрез приложение на вашия смартфон. Достатъчно е да изберете желания режим и да стартирате устройството, дори когато сте извън апартамента. Приложението също така ще ви каже кога да заредите тавите с препарат за изплакване и сол, ще проследи потреблението им и ще изчисли пълна статистика за потреблението на перилни препарати.

Предимствата на модела включват интерфейс на руски език и наличието на функция за бързо миене на съдове, благодарение на което домакинята получава абсолютно чисти 8 комплекта кухненски прибори само за 39 минути.

Размерите на уредите за вграждане са 81.8x59.8x55 см, което трябва да се има предвид при поръчка на мебели за съдомиялна за вграждане.

Ключови показатели за ефективност:

 • клас на енергопотребление А+;
 • разход на вода 12 л;
 • консумация на енергия за цикъл 1,08 kW/h;
 • ниво на шум 51 dB.

Страна на произход: Турция. Гаранционният срок е 1 година, експлоатацията на домакинския уред е предназначена за 5 години. Средна цена: $38.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня