10 години гаранция за перални LG

10 години гаранция за перални LGКупувачите, които сляпо се доверяват на рекламата при закупуване на пералня ElG, се надяват на безплатна десетгодишна поддръжка на оборудването. Откъде идва тази цифра? Вярно ли е, че производителят дава 10 години гаранция на пералните LG? Нека да разгледаме нюансите.

Реални гаранционни срокове

Южнокорейската компания предлага в допълнение към стандартната 1-годишна гаранция и допълнителна, според която ще бъде възможен безплатен ремонт на пералното оборудване в рамките на 2 години след закупуване на машината. За 24 месеца производителят LG Готов съм да ремонтирам пералнята безплатно, разбира се, ако собственикът спазва всички препоръки за работа с устройството.

По време на гаранционния период производителят се задължава да ремонтира машината, включително да я замени, ако възникне повреда поради производствен дефект.

Гаранцията ще бъде незабавно анулирана, ако по време на проверката се окаже, че собственикът е нарушил правилата за работа с оборудването. Ето защо, за да разчитате на безплатен ремонт, трябва стриктно да спазвате всички препоръки на производителя относно монтажа, свързването и използването на пералнята.реална гаранция за машини LG

Защо изразът „10 години“ се появява толкова често в рекламите? Всъщност това не е гаранционен срок, а приблизителен период на работа без ремонт на инверторния двигател, който е оборудван с модерни перални машини LG. Производителят изобщо не гарантира, че двигателят ще работи правилно за това конкретно време, а само изразява своите предположения. Десет години безплатна услуга е просто още един рекламен трик, който привлича вниманието на купувачите.

Проучване на гаранционната карта

След като сте закупили пералня и сте получили гаранционна карта, по-добре е незабавно да се запознаете с информацията, представена в документа. Той показва кои повреди се покриват от гаранцията. Производителите са готови да поправят машината безплатно само ако бъде открит производствен дефект. Например, потребителят може да се свърже със сервизния център, ако пералнята тече, издава много шум, не центрофугира добре, не може да се управлява от бутоните и т.н.

Преди да предприемат безплатен ремонт, представителите на марката задължително ще проведат преглед, за да установят дали наистина има производствен дефект.

Обикновено марката LG предоставя допълнителна гаранция за двигателя и контролния блок. Именно в тези единици най-често се откриват производствени дефекти. Модулите се инсталират ръчно, така че компанията винаги отчита човешкия фактор и е готова да отстрани всички проблеми, възникнали поради производствена грешка.Гаранционна карта на LG

Лесно е да загубите гаранцията си

За да ремонтирате машина в гаранция, трябва стриктно да спазвате правилата за работа на оборудването, посочени от производителя. Първото изискване е пералнята да бъде монтирана и свързана към комуникации от правоспособен техник. Много купувачи не могат да разчитат на безплатно обслужване именно поради неспазването на тази точка.

Собствениците дори не се замислят и бързо инсталират машината със собствените си ръце или с помощта на самоук техник, който няма сертификат. Тогава гаранцията веднага става невалидна. Свързването на оборудването трябва да се извършва стриктно в съответствие с всички правила, с участието на специалист от сервизен център.

За да изпълните изискването вашата пералня да бъде инсталирана от квалифициран техник, свържете се със сервизен център на LG за тази услуга. Специалистът, който ще извърши връзката, ще ви предостави всички необходими документи, потвърждаващи качеството на монтажа.

Купувачът ще загуби правото на безплатно обслужване, ако:

  • монтажът на машината не е извършен от специалист;
  • пералнята не е свързана директно към контакта, а чрез удължителен кабел;
  • предмети, които не са предназначени за автоматично пране, се въртят в машината;
  • Вече имаше опити за независим ремонт на машината, придружен от частично разглобяване на тялото;
  • При стартиране на пералнята не са свалени транспортните болтове от нея;уверете се, че транспортните болтове са свалени
  • са нарушени изискванията за транспортиране и съхранение на агрегата;
  • настъпили форсмажорни обстоятелства (пожар, наводнение и др.);
  • гаранционната карта е попълнена неправилно;
  • Машината е използвана за бизнес цели.

Гаранцията важи само за миялна техника, внесена в страната по официален път. Цялото оборудване трябва да има сертификати за съответствие. Ето защо е важно да поискате придружаващи документи от продавача, за да не се натъкнете на нелицензирано устройство.

Официалните перални машини на LG имат специална икона „EAC“ или „PCT“.

Производителят може да откаже гаранционен ремонт, ако табелката с името и серийния номер на автоматичната машина е повредена. Поради това е необходимо да се следи състоянието на информационния стикер.

„Ние ви принуждаваме“ да изпълните гаранционните задължения

Ако смятате, че гаранцията важи за повредата, която сте идентифицирали, тогава трябва да се свържете с оторизиран сервизен център на LG възможно най-скоро. Служителите ще поискат да видят касовата бележка и гаранционната карта. Ако няма документи, компанията има право да откаже безплатна поддръжка на оборудването и да предложи ремонт срещу пари.Майсторът ще извърши ремонта в гаранция

Ако откриете проблем, обадете се на LG сервиз. Преди да се обадите на техник, по-добре е внимателно да проучите гаранционната карта - обикновено там са изброени всички ситуации и повреди, които подлежат на безплатен ремонт. Често специалистите, които идват за диагностика, мълчат за проблеми, които се покриват от гаранцията. Затова си струва да разберете всичко сами.

Ако по време на диагностиката се установи, че повредата се покрива от гаранцията, компанията ще се ангажира да я отстрани. Възможно е да има проблеми със сроковете - сервизните центрове често ги нарушават. По-добре е да не мълчите, а незабавно да реагирате на всяко забавяне на ремонта с оплакване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня